Cele mai multe lucruri le invatam interactionand cu altii. COLABORAREA este cheia dezvoltarii.
Rezultatul? Este o metoda dovedita si de succes in dezvoltarea unor aptitudini esentiale, care ajuta, in acelasi timp, la clarificarea, intelegerea si memorarea mai multor informatii, cresterea productivitatii si explorarea propriei creativitati. Este o metoda inovativa folosita in activitatile de grup ale elevilor, care ii duce spre success. Iar cu MindMeister, mind mapping software, colaborarea in grup, in timp real, este o joaca de copii.
Arunca o privire pe acest video realizat de Institutul de Tehnologie din Cork, pentru a afla mai multe despre avantajele folosirii colaborative a harilor mentale, in grupuri.
Colaborand impreuna, harta mentala le permite elevilor sa:
Folosirea MindMeister pentru lucrul in grup - in Clasa si Acasa
Cunostintele de digital media, administrarea capacitatii de invatare si colaborarea virtuala sunt doar trei dintre cele mai importante 10 competente ale fortei de munca viitoare
Competente de baza in 2020 Brainstorming In Grup
Brainstormingul este cea mai importanta parte a mind mapping-ului in echipa. Ideile elevilor trebuie sa curga liber si sa fie notate cat de repede posibil. Este de asemenea o modalitate foarte buna de a-i mobiliza si de a-i implica in mod egal pe toti intr-un proces.
Cum MindMeister sustine colaborarea in timp real, mai multi elevi pot lucra impreuna la o harta mentala, venind fiecare cu ideile proprii, utilizand propriul dispozitiv mobil/laptop/deschtop. Momentul la care a fost adusa o contributie hartii mentale este memorat, iar contibutia este marcata cu o culoarea care ii corespunde elevului respectiv. In istoric, se poate vedea evolutia si cat s-a muncit la o harta. Acest lucru le permite elevilor si profesirilor sa ii responsabilizeze si pe alti membri ai grupului si sa ii determine sa contribuie la realizarea sarcinii primite. Gata cu chiulul in clasa! Cum sa faci brainstorming utilizand hartile mentale?
Si nu uitati, toate ideile sunt idei bune in timpul brainstorming-ului!
Colaborarea prin Google+ Hangouts
Cum se creeaza o sesiune noua de Mind Mapping in Hangouts:
Colaborarea pe un dispozitiv mobil
Mind Meister are aplicatii gratuite pentru iPhone, iPad si Android, pe care elevii le pot folosi acasa sau chiar in drum spre scoala.
Colaborarea in cadrul Proiectelor
In Mind Meister, elevii pot sa isi organizeze si planifice proiectele scolare si sa isi aloce sarcini unii altora. Fiecare subiect de pe harta se poate transforma rapid intr-o sarcina ,cu prioritate, care are un deadline si o persoana desemnata sa se ocupe de rezolvarea ei. Pentru proiecte mai elaborate, elevii pot folosi Meister Task, fratele mai mic al lui Mind Meister, care cuprinde de asemenea partea de mind mapping. Cu ajutorul Meister Task, elevii pot crea planse vizuale si isi pot aranja task-urile pe sectiuni.
Cum folosim MeisterTask in derularea proiectelor
Prezentari in Grup
Elevii isi pot transforma hartile in slide show-uri dinamice, direct din Mind Meister, folosind modulul integrat de prezentare. Prezentarile de grup nu doar ca ii ajuta pe elevi sa aiba incredere ca fiecare se va pregati pentru acest proiect, ci si sa prezinte informatiile pe care s-au straduit sa le adune.
Cum prezentam o harta mentala cu MindMeister?
Dupa ce au creat prezentarea, elevii isi pot conecta dispozitivul la un proiector si pot proiecta prezentarea realizata, in fara tuturor, in timp ce vorbesc pe marginea ei. De asemenea, pot sa le transmita harta si altor utilizatori, care o pot deschide pe dispozitivele lor, in acelasi timp.
Activitati de Studiu in Grup
Elevii pot folosi aceste harti si pentru a invata pentru un examen sau un test. Studiul in grup este o modalitate perfecta pentru ca elevii sa revada materialele, pe care este posibil sa le fi omis la clasa. Este, de asemenea, mult mai probabil ca subiectele pe care nu le stapanesc foarte bine sa devina topic de discutie in grup. Un mediu interactiv stimuleaza creativitatea si o invatare mult mai profunda a unor materiale.
Exemple de Activitati Practice
Incepe cu Harti Mentale de completat:
Vrei sa Dai o sansa colaborarii cu harti mentale?
0 Comments
Leave a Reply. |
minte brici |
SITEMAPTony Buzan is The Inventor of Mind Maps® and Mind Mapping®
|